Om informasjonskapsler (cookies) på denne siden.

Generelt

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler som gir oss statistikk på hvordan nettsiden blir brukt. Typisk informasjon som samles inn omhandler tidsbruk, hvilke sider som blir mest lest, og hvilke kilder som refererer til adviso.no. Informasjonskapslene på denne siden er tilknyttet Google Analytics. Formålet med å samle inn data er en målrettet og kontinuerlig utvikling av nettsiden.

Informasjonskapsler på www.adviso.no

Google Analytics:

Et svært vanlig analyseverktøy for å anlysere brukeroppførsel på et nettsted, er Google Analytics. Dette er en gratistjeneste fra Google som gjør det mulig se antall besøkende, sidevisninger, trafikkilder, lengde på besøk, geografisk lokasjon og mye mer. For å lagre informasjon om de besøkende, benytter Google Analytics et javascript, som igjen lager 5 forskjellige informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene benyttes til å lagre bevegelsesmønsteret på et nettsted og hver enkelt bevegelse. Disse informasjonskapslene er:

_ga: Lagres i 2 år fra siste besøk.

_gid: Lagres i 24 timer fra siste besøk.

_gat: Lagres i 1 minutt fra siste besøk.

Hvilke opplysninger som blir behandlet

På www.adviso.no, blir opplysningene behandlet etter de metoder som er nevnt over her.

Formål med behandlingen

Formålet er ikke å identifisere deg som bruker, men å lage en bedre brukeropplevelse for alle brukere.

Hvem som behandler opplysningene

Informasjonskapsler i seg selv, har ingen verdi, da de lagrer kun et tilfeldig identifikasjonsnummer. Det er først når du knytter denne informasjonen opp mot en database, at informasjonen kan behandles. Eiere av www.adviso.no, bekrefter at denne informasjonen behandles strengt og den kun brukes til det formål som er ment for innsamling av data. Identifikasjon av brukere, gjøres bare i de tilfeller det er strengt nødvendig. Dette kan være eksempelvis i forbindelse med kjøp av varer og tjenester eller andre situasjoner som krever at brukeren må være innlogget.

Generell informasjon om infokapsler / cookies

Informasjonskapsler er små filer som lagres av din nettleser på din maskin. Dersom du åpner en annen nettleser på maskinen din, vil ikke de samme informasjonskapslene bli overført dit. En informasjonskapsel inneholder som regel fire parametere:

● Navn på informasjonskapsel

● Unik id til informasjonskapsel (denne er knyttet til din nettleser)

● Hvor lenge informasjonskapselen skal lagres på din maskin

● Domene som informasjonskapselen gjelder for

På grunn av siste punktet her, er det svært vanskelig å misbruke en informasjonskapsel. En informasjonskapsel i seg selv har liten verdi før den blir knyttet opp til et database. Derfor vil den ha lav eller ingen verdi dersom noen prøver å flytte den over til et annet domene, fordi man ikke har tilgang til databasen.

Du kan skru av informasjonskapsler

Det er fullt mulig å skru av informasjonskapsler i din nettleser. Men vær da klar over at svært mange nettsider ikke vil fungere. Du vil for eksempel ikke ha mulighet til å handle i nettbutikker, logge deg på sosiale medier som Facebook, Twitter, Google+ osv.